Van waar komt het idee ‘Like in a box’? Deze vraag werd mij vaak gesteld tijdens het opstarten van mijn project. Ik kan er geen kort antwoord op kan geven omdat ‘Like in a box’ het resultaat is van meerdere ideeën, ergernissen, interesses, ….

Tijdens het scrollen op Facebook en Instagram, begon ik mij meer en meer de bedenking te maken dat dit zeer vluchtige en vergankelijke media zijn. Mensen posten foto’s in de hoop zo veel mogelijk likes te verzamelen, maar na enkele dagen is iedereen die foto alweer vergeten en leidt hij een eenzaam bestaan op het internet.

Een grootmoeder vertelde mij een tijdje geleden dat ze de foto’s die haar kleinkinderen posten op facebook bewaart op haar eigen computer. ‘Anders heb ik geen enkele foto meer van hen.’, argumenteerde ze. Aangezien fotografie me interesseert en ik enorm houd van mooie foto’s, begon het idee te borrelen om er iets mee te doen, iets dat past in het concept van de digitale detox. Ik zou ervoor zorgen dat mensen weer een foto hebben om in de keuken of op hun bureau te plaatsen. Niet zomaar een foto, het zou iets hips moeten worden. Iets dat volledig past in de huidige tijdsgeest, maar toch met een knipoog naar vroeger, naar de tijd dat wij nog vol spanning naar de fotograaf gingen om onze foto’s af te halen en we deze meestal al ongeduldig bekeken in het portaal van de winkel.

Mijn project, want toen had het nog geen naam, zou ook het perfecte cadeau moeten kunnen zijn. Zelf geef ik zeer graag cadeautjes, maar de zoektocht naar het perfecte cadeau is soms lang. En toen was de cirkel rond: ik zou ervoor zorgen dat mensen elkaar een tastbare ‘Like in a box’ kunnen geven.

Ik hoop van harte dat jullie veel plezier beleven aan het schenken en ontvangen van een ‘Like in a box’. Elke ‘Like in a box’ is met veel liefde en persoonlijk door mezelf gemaakt en verpakt.

 

Katrin Huysmans